Maak mosselen nog lekkerder met oude boerenkaas!
Stap 1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Rasp de citroenschil zo fijn mogelijk en hak de peterselie fijn. Roer de citroenrasp en de peterselie door de boter en breng op smaak met zout en peper. Vouw de boter in een stuk plasticfolie, maar er een rolletje van en leg in de koelkast.
Stap 2
Spoel de mosselen af, verwijder de mosselen die stuk zijn en zet ze onder koud water. Daarna snij je de prei en ui in dunne ringen en snij je de bladselderij grof. Was alle groenten.
Stap 3
Laat de mosselen uitlekken en meng ze in een ruime kookpan met de gesneden groenten. Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen in 5 tot 8 minuten gaar en open, terwijl je ze af en toe schud.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 graden met grill. Verkruimel het broodje tot broodkruim en rasp de kaas. Meng ze door elkaar. Verdeel de halve mosselen (circa 8 p.p.) in de schelp in kleine lage schaaltjes. Verdeel op elke mossel een stukje citroen-peterselieboter en verdeel er wat kaaspaneer over. Laat ze in de oven in enkele minuten gratineren en serveer ze direct!
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.