Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Groene salade met Zanetti Pecorino, groene asperges, ei en ansjovis

20 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 1 zak gewassen gemengde salade (100 gram)
  • halve bos groene asperges
  • 4 biologische eieren
  • ca. 8 ansjovis filets
  • ca. 100 gram Zanetti Pecorino Romano, in flinters geschaafd (1 eetlepel achterhouden voor de dressing)
  • voor de dressing: 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel creme fraiche, 1 theelepel pittige mosterd, 1 eetlepel geschaafde Pecorino,half teentje knoflook, 5 blaadjes basilicum, 1 ansjovisfilet, rasp (limoen eerst goed wassen) en sap van een halve limoen
Bereidingswijze

Een gezonde groene salade met Pecorino van Zanetti, groene asperges, ei en ansjovis

Stap 1
Snij de onderkant van de asperges eraf en kook deze beetgaar, spoel deze vervolgens af en laat ze even uitlekken voordat je deze in kleinere stukken snijdt.

Stap 2
Kook de eieren en laat deze afkoelen voordat je ze halveert.

Stap 3
Pureer de ingrediënten van de dressing met een staafmixer en breng dit op smaak met zout en peper, waarna je de dressing in de koelkast plaatst.

Stap 4
Verdeel de sla, de asperges, het ei en de ansjovisfilet over 4 borden. Voeg vervolgens een lepel dressing toe en bestrooi de salade met de flinters Zanetti Pecorino.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel