Pittige pompoensoep met belegen boerenkaas.
Stap 1
Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukjes, pel en snipper zowel de ui als de knoflook.
Stap 2
Snij de bleekselderij en appel (geschild) in stukjes en hak het vruchtvlees van de peper fijn (verwijder de zaadjes door deze uit de peper te spoelen met water).
Stap 3
Fruit de ui, knoflook en pompoen in een ruime koekenpan met boter. Voeg vervolgens 1 liter water toe en een bouillonblokje en breng het geheel aan de kook voor ca. 15 minuten.
Stap 4
Hak de peterselie en voeg deze toe aan de soep waarna je de soep kan fijn mixen met een staafmixer. Tot slot breng je het geheel op smaak met peper en zout en kan je de kommen in schenken. Uiteraard voeg je er dan nog geraspte boerenkaas aan toe.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.