Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Shropshire blue met rode uienmarmelade

25 minuten
Borrel
4 personen
Ingredienten
  • 2 grote rode uien
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 el rietsuiker
  • 4 el frambozen azijn
  • glas rode port
  • 200 gr Shropshire Blue
Bereidingswijze

Stap 1
Snij de uien in halve ringen. Verwarm de olie en zet de uienringen aan, maar kleur ze niet!

Stap 2
Voeg na ca. 5 minuten de suiker, azijn, wijn en wat zout en peper toe. Laat dit aan de kook komen.

Stap 3
Draai het vuur lager en laat de uien ca. 30 minuten pruttelen, daarna laat je het helemaal afkoelen.

Stap 4
Serveer de marmelade bij de Shropshire Blue.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel