Appeltaart bakken? Deze hartige variant is extra bijzonder door de Grana Padano kaas en tijm die zijn verwerkt in het deeg van de taart. Lekker!
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm goed in met boter en bestuif licht met wat bloem. Tik de bloem die niet blijft kleven eraf.
Stap 2
Kneed de boter met de gezeefde bloem tot het gaat kruimelen. Kneed de kaas en de tijm erdoor. Voeg het ei toe en kneed het deeg tot een bal. Doe dit kort, zo heb je straks een krokante bodem. Langer kneden maakt het deeg elastischer en minder krokant. Pak het
deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 3
Hak ondertussen de hazelnoten grof en zet ze weg.
Stap 4
Bestuif het aanrechtblad en rol de deegbal uit tot een lap die ongeveer 3 cm groter is dan de bakvorm. Leg het over de bakvorm en druk er voorzichtig in.
Stap 5
Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Leg de appelparten in een cirkel in de vorm en vul de binnenkant ook op met appel.
Stap 6
Smelt 50 gram boter. De rest van de boter verdeel je her en der in vlokjes over de appels. Rits de tijmblaadjes van de takjes en strooi over de appels. Bestrooi ook met de suiker en hazelnoten.
Stap 7
Bak de taart in ca. 40 minuten in het midden van de oven. Besprenkel de taart 2x met de gesmolten boter. Bak de taart tot hij mooi goudbruin is. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.
Serveersuggestie
Lekker met een wolkje crème fraîche als toetje, maar ook erg lekker als voorgerecht met frisse kruidensalade.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.