Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Bladerdeeg met Brugge Prior, kip en groenten

45 minuten
Lunch
4 personen
Ingredienten
  • 1 blad bladerdeeg van 40 x 30 cm
  • 200 gr Brugge prior kaas
  • 2 prei
  • 1 venkel
  • 2 uien
  • 4 stengels witte selderij
  • 500 gr kippenborstfilet
  • 125 gr champignons
  • 10 takjes platte peterselie
  • 3 eidooiers
  • 1 chilipepertje
  • peper en zout
  • 100 gr boter
Bereidingswijze

Een lekker ovengerecht maken met een bijzondere kaas? Dit pakketje van bladerdeeg is heerlijk gevuld!

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C en pak een bakplaat met bakpapier.

Stap 2
Snijd de kipfilet in stukjes en bak het lichtjes aan in een wok met een klontje boter, peper en zout.

Stap 3
Snijd de prei, de venkel, ui, selderij in kleine stukjes en wok het dan mee met de kip tot de groenten halfgaar zijn. Voeg dan de gesneden champignons toe en bak nog even door tot de champignons halfgaar zijn. Verwijder dan het kookvocht uit de pan en haal van het vuur.

Stap 4
Snijd de peterselie fijn, snijd de Brugge Prior kaas in stukjes, en voeg ook deze toe in de wokpan.

Stap 5
Leg een bakpapier op een bakplaat en leg hierop het grote stuk bladerdeeg. Leg alleen in het midden van het bladerdeeg de vulling.

Stap 6
Snijd de zijkanten van het deeg in reepjes van ongeveer 2 cm. Vouw de repen dan kruisgewijs over de vulling.

Stap 7
Klop de eidooiers los en smeer dit met een kwastje over het deeg.

Stap 8
Bak het bladerdeeg-pakketje in ongeveer 30 minuten in de oven tot het mooi bruin van kleur is.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel