Deze pastagratin krijgt een robuust tintje door de Belgische bierkaas Rodenbach. Zeker een om te proberen!
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Maak een roux mengsel met de boter de bloem en de melk. De roux is een goede basis voor de saus.
Stap 3
Rasp Brugge Rodenbach kaas en voeg driekwart ervan toe aan de roux. Neem de pan van het vuur en voeg peper, zout en nootmuskaat toe naar smaak.
Stap 4
Snijd de witlof in grove stukken en snijd de ham. Voeg dit dan toe aan de roux, samen met de citroensap.
Stap 5
Kook de macaroni tot hij beetgaar is.
Stap 6
Boter een ovenschaal in en vul met het mengsel. Strooi de overgebleven geraspte Brugge Rodenbach kaas over het mengsel. Laat het ongeveer 10-15 minuten bakken tot de kaas een goed knapperig laagje heeft gevormd.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.