Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Lenterösti’s van aardappel, wortel en Appenzeller

35 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 2 sjalotten, in partjes
  • 1 + 1 el boter
  • 500 gr aardappels, geschild, grof geraspt
  • 150 gr geraspte wortels
  • 100 gr geraspte Appenzeller
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 handje fijngehakte platte peterselie
  • 2 tl olijfolie
  • 1 el fijngehakte platte peterselie
Bereidingswijze

Heerlijke lenterosti’s met Appenzeller

Stap 1
Verwarm 1 el boter en fruit de sjalotten. Zet apart. Knijp in een kom de aardappels met de hand uit, om zoveel mogelijk water te verwijderen.

Stap 2
Meng de aardappels, de wortels en de sjalotten. Voeg de Appenzeller, het ei en de platte peterselie toe. Voeg peper (en indien nodig zout) toe. Zet apart.

Stap 3
Verwarm de olie en de resterende boter in een bakpan. Plaats 2 eetlepels van het aardappelmengsel in het hete vet. Gaar op laag vuur gedurende 8 minuten, totdat de koek licht goudbruin kleurt. Keer de rösti en gaar verder totdat de andere kant ook goudbruin kleurt. Zet warm.

Stap 4
Hou de rösti’s warm in een op 80 °C voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel