Een heerlijk kaasgerecht in Amerikaanse stijl
Stap 1
Verwarm 1 el olijfolie in een braadpan met dikke bodem. Braad vervolgens het gehakt 4 minuten aan en zet apart.
Stap 2
Fruit de ui, de selderij, de wortel en het knoflook 3 minuten in de resterende olijfolie.
Stap 3
Voeg de komijn, het chilipoeder en de oregano toe.
Stap 4
Voeg vervolgens het gehakt toe en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Voeg het bier en de tomaat (met het vocht) toe. Plaats het deksel op de pan en laat 15 minuten op middelhoog vuur sudderen.
Stap 6
Voeg de kidneybonen, zout en peper toe en laat nog 15 minuten sudderen. Voeg tegen het eind het stukje chocolade toe en roer goed.
Stap 7
Verdeel de chili over diepe borden of kleine kommen. Werk af met rode ui, geraspte Emmentaler AOP, yoghurt en koriander. Lekker met warme tortilla’s.
Serveersuggestie
Voor een vegetarische versie vervang je het vlees door witte bonen en linzen of door quorngehakt.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.