Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Salade van Griekse pasta met Emmentaler AOP en artisjokharten, bacon- en balsamicovinaigrette

10 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • bacon- en balsamico vinaigrette
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 8 plakken bacon
  • 175 gr Griekse pasta, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking, uitgelekt
  • ½ lollo bionda of rossa, in reepjes
  • 175 gr gegrilde artisjokharten, kant-en-klaar
  • 50 gr Emmentaler AOP, in blokjes
Bereidingswijze

Smakelijke salade van Griekse pasta.

Stap 1
Bacon- en balsamicovinaigrette: plaats het teentje knoflook in de azijn. Zet apart. Verwarm een bakpan. Bak de bacon goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat de bacon afkoelen op een vel keukenpapier. Bewaar het kooknat. Voeg toe aan de vinaigrette. Roer het geheel goed door.

Stap 2
Meng in een slakom de pasta, de salade en de artisjokharten. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Stap 3
Verwijder het teentje knoflook uit de vinaigrette. Verdeel de salade over de borden. Lepel er wat vinaigrette over. Voeg de in chips gescheurde bacon toe. Garneer met blokjes Emmentaler AOP.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel