Garnituur:
“AOP: Echt Zwitsers. 100% mijn smaak.”
Risotto met eekhoorntjesbrood en Tête de Moine AOP.
Stap 1 Breng in een steelpan de bouillon en de wijn aan de kook. Hou warm.
Stap 2 Smelt de boter in een stoofpan met dikke bodem. Fruit de sjalotten, de ui en het knoflook.
Stap 3 Voeg de risottorijst, de tijm, zout en peper toe. Roer goed.
Stap 4 Voeg wat bouillon met wijn toe. Roer totdat de risottorijst de vloeistof opgenomen heeft. Herhaal deze handeling totdat de bouillon op is. Sluit af. Gaar gedurende ongeveer 30 minuten op laag vuur onder regelmatig roeren.
Stap 5 Voeg de champignons, de room en de Tête de Moine AOP toe. Roer de champignons goed door de risotto. Gaar verder gedurende 5 minuten. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Stap 6 Verdeel over de borden. Garneer met in de olijfolie gesauteerd eekhoorntjesbrood, platte peterselie en roosjes Tête de Moine AOP.
Serveersuggestie: heerlijk met een veldsla of notensla op smaak gebracht met enkele druppels walnotenolie.
Variatietip: Vervang het eekhoorntjesbrood door bospaddenstoelen, Parijse champignons, cantharellen, portobello’s.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.