Voor de vinaigrette:
Overige ingrediënten:
Een maaltijdsalade op Griekse wijze: dat is deze lekkere pastasalade met artisjok, Emmentaler AOP, spek en zelfgemaakte balsamicovinaigrette als dressing. Een gemakkelijk recept en al te bereiden in 10 minuten!
Voeg voor de vinaigrette een hele teen knoflook toe aan de balsamicoazijn. Zet dit apart.
Bereid de Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat een bakpan warm worden. Bak hierin de bacon in ongeveer 3 minuten goudbruin. Leg de bacon op een vel keukenpapier en laat afkoelen. Voeg het bakvet toe aan de balsamicoazijn. Roer goed.
Meng de pasta, sla en artisjokharten in een slakom. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Haal het teentje knoflook uit de vinaigrette. Verdeel de pastasalade over de borden en lepel er wat vinaigrette over. Voeg de bacon toe en garneer ten slotte met de blokjes Emmentaler AOP.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.