Stap 1.
Halveer de uien en snijd in dunne halve maantjes.
Stap 2.
Verhit de olijfolie in een stoofpot met dikke bodem op laag vuur.
Stap 3.
Doe er uien, Provençaalse kruiden en zeezout bij en stoof ongeveer 1u, tot de uien zacht en gekarameliseerd zijn. Kruid bij met enkele flinke draaien van de pepermolen.
Stap 4.
Verwarm intussen een ovenplaat in de oven op 250 °C.
Stap 5.
Verhoog het vuur, voeg de bruine suiker toe en bak even mee. Blus met het bier en laat volledig inkoken.
Stap 6.
Neem van het vuur en roer er het grootste deel van de gehakte peterselie door.
Stap 7.
Rol het pizzadeeg open, en leg met het bakpapier op een houten plank. Verdeel er het uimengsel over.
Stap 8.
Snijd de St Bernardus in plakken, en nadien in repen.
Stap 9.
Leg in een ruitpatroon op de uien en leg in elke ruit een zwarte olijf.
Stap 10.
Schuif de pissaladière op de hete bakplaat. Bak in 10 minuten goudbruin.
Stap 11.
Werk af met extra peterselie en serveer.
Je kan de pissaladière ook op de barbecue bakken. Bereid dan alles voor tot stap 7 en zet het uimengsel in de koelkast tot gebruik. Verwarm een pizzasteen voor op de barbecue en bak de pissaladière daarop.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.