Helaas heeft deze zoekterm geen resultaten opgeleverd. Probeer een andere.
Half-om-half kaasfondue met Le Gruyère AOP Classic en Vacherin Fribourgeois AOP
30 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
400 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
1 el + 1 el maïszetmeel (maïzena)
400 g Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
1 teentje knofl ook, in tweeën
2,5 tot 3 dl droge witte wijn
1 mespunt nootmuskaat
2 el kirsch
(1 scheutje citroensap)
zout, peper
600 g oud brood, in blokjes gesneden
zilveruitjes in azijn, augurken
Bereidingswijze
Meng in een kom de Gruyère AOP met 1 el maïszetmeel. Meng in een andere kom de Vacherin Fribourgeois AOP met het resterende zetmeel. Meng vervolgens de twee kazen. Zet opzij.
Wrijf de fonduepan met het teentje knoflook. Verwarm de witte wijn. Verlaag het vuur voordat het kookpunt is bereikt. Voeg op middelhoog vuur de kaas handje voor handje toe onder voortdurend roeren met een houten lepel tot de kaas is gesmolten en het mengsel homogeen is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg vervolgens de kirsch (en/of het citroensap) toe.
Ontsteek het brandertje van het fonduestel. De vlam moet zwak zijn omdat de fondue het kookpunt niet mag bereiken. Plaats de pan op de brander. Vul een mand met het brood. Serveer er wat zilveruitjes en augurken bij. Prik een blokje brood op de fonduevork en dip in de fondue.
Je gebruikt Microsoft Internet Explorer als browser. Deze browser is verouderd en wordt niet meer technisch ondersteund. Wanneer je deze browser gebruikt werkt Kaas.nl niet zoals het zou moeten werken. Voor de optimale kaasbeleving raden wij daarom aan om een andere browser te gebruiken.
Bijvoobeeld: Micrososft Edge, Choogle Chrome, Mozilla Firefox of Safari.