LET OP: alleen beschikbaar vanaf eind mei tot eind juli.
Noord-Hollandse Graskaas is de meest romige Goudse kaas en alleen tijdelijk beschikbaar in het voorjaar. Na de eerste weidegang (in April) grazen de koeien het extra rijke lentegras. Van deze eerste weidemelk wordt in de kaasmakerij van Lutjewinkel Graskaas gemaakt. Na precies 28 dagen rijpen (dus eind mei /begin juni) zijn de graskazen beschikbaar en op z’n allerlekkerst!
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Nederland |
Melksoort | |
Merk | NH Lutjewinkel |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk |
Eetbare korst | nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Hoe smaakt Lutjewinkel graskaas?
Noord-Hollandse graskaas uit Lutjewinkel dankt zijn smaak aan het eerste lentegras, dat extra sappig en mals is. Dit zorgt voor extra romige melk die wordt gebruikt voor de productie van graskaas. Een unieke seizoenskaas met een extra romige en zachte smaak.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.