Père Joseph is een Belgische kaas op basis van oude recepturen van abdijen. De traditionele bereiding en rijping geven de kaas een licht pittige smaak en een heel eigen karakter.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | België |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Père Joseph |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Ei, melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 50+ |
Père Joseph is een typische halfharde abdijkaas uit de kaasmakerij van Passendale. Hij vindt zijn origine in het lichtglooiende land van Zuid-West-Vlaanderen. Deze halfharde kaas geniet een natuurlijke rijping. De ronde abdijkaas met typische donkerbruine korst heeft een complexe en temperamentvolle smaak met fruitige toetsen en een zeer romige en zachte textuur. De kaas is ideaal als hartig tussendoortje, bij brood of op de kaasplank. Bovendien is de kaas heerlijk in combinatie met een stevige aromatische wijn of een trappistenbier.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.