Ontwikkeld op het landgoed Kernhem bij Ede. Een bijzondere specialiteit met een gewassen korst. De smaak is hierdoor intens romig, vol en aromatisch. Een perfecte dessertkaas, maar ook uitstekend geschikt voor culinaire doeleinden.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Nederland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Kernhem |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Ei, melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 60+ |
Kernhem is van origine een Nederlandse kaas, ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Zuivelonderzoek in Ede. Kernhem is een milde gewassen korstkaas met een licht pittige, romige smaak en een halfzacht plakkerig zuivel. Deze kaas is familie van de zogeheten ‘meshangers’ of ‘mesklevers’. De korst heeft een coating en is niet eetbaar.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.