De Brugge Blomme is een Vlaamse specialiteit die kort gerijpt wordt in vochtige kelders voor een verfijnde, fluweelzachte smaak
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | België |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Brugse Blomme |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Ei, melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 48+ |
Als het over kaas gaat hebben de Belgen het geografisch getroffen. Geïnspireerd door de buurlanden in het Noorden en Zuiden hebben ze, met name in het recente verleden, een flinke reputatie opgebouwd als kaasland (voor de grote oorlogen werd er met name boter gemaakt van Belgische melk). De Brugge Blomme, of Fleuron de Bruges zoals de Walen zeggen, is hier misschien wel het bekendste en meest populaire voorbeeld van. Onder de enigszins stevige korst zit een intens zachte kaas met een intens vol en toegankelijk karakter. De vermaarde Brugge Blomme rijpt in vochtige kaaskelders naar Frans voorbeeld en het is daar dat deze kaas zijn unieke palet aan smaken ontwikkeld. Een heerlijke dessertkaas maar tevens geschikt voor culinaire toepassingen.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.