De naam Münster komt van het Franse woord voor klooster (monastère). Dit is een kaas zoals deze al eeuwenlang door monniken gemaakt word. Kenmerkend zijn de doordringende geur en de verrassende toegankelijke, vol aromatische smaak.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 45+ |
Deze gewassen korstkaas gemaakt van rauwe melk wordt meestal als dessertkaas gegeten. Met zijn smedige zuivel en volle geur heeft de kaas een volle pikante smaak met een romig, licht bitterzure nasmaak. Vroeger was de kaas alleen in de wintermaanden verkrijgbaar, maar tegenwoordig het hele jaar door. Deze kaas heeft de AOP status.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.