Helaas heeft deze zoekterm geen resultaten opgeleverd. Probeer een andere.
Mosterdsoep met Appenzeller® Extra en gerookte zalm
60 minuten
Diner
Ingredienten
2 el boter
2 el maiszetmeel/maïzena
2 el grove Limburgse mosterd of mosterd van weleer
1 dl melk
5 dl kippenbouillon
200 g Appenzeller® Extra, geraspt
zout, peper
Garnituur :
90 g gerookte zalm, in blokjes
2 lente-uitjes/bosuitjes, fijngesneden
Bereidingswijze
Smelt de boter in een steelpan. Voeg het maiszetmeel/maïzena toe en roer goed. Voeg de
mosterd toe en roer goed. Voeg al roerend de melk toe. Laat de saus gedurende 2 minuten
indikken. Zet apart.
Breng de bouillon aan de kook. Smelt hierin beetje bij beetje de Appenzeller® Extra. Giet de
bouillon over het mosterdmengsel. Verwarm kort en zet het vuur uit. Blijf roeren tot de soep
licht gebonden is. Breng verder op smaak met peper, eventueel wat zout.
Verdeel de soep over de borden of glaasjes. Garneer met blokjes zalm en fijngesneden uitjes.
Je gebruikt Microsoft Internet Explorer als browser. Deze browser is verouderd en wordt niet meer technisch ondersteund. Wanneer je deze browser gebruikt werkt Kaas.nl niet zoals het zou moeten werken. Voor de optimale kaasbeleving raden wij daarom aan om een andere browser te gebruiken.
Bijvoobeeld: Micrososft Edge, Choogle Chrome, Mozilla Firefox of Safari.