Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Mosterdsoep met Appenzeller® Extra en gerookte zalm

60 minuten
Diner
Ingredienten
  • 2 el boter
  • 2 el maiszetmeel/maïzena
  • 2 el grove Limburgse mosterd of mosterd van weleer
  • 1 dl melk
  • 5 dl kippenbouillon
  • 200 g Appenzeller® Extra, geraspt
  • zout, peper

Garnituur :

  • 90 g gerookte zalm, in blokjes
  • 2 lente-uitjes/bosuitjes, fijngesneden
Bereidingswijze
  1. Smelt de boter in een steelpan. Voeg het maiszetmeel/maïzena toe en roer goed. Voeg de
    mosterd toe en roer goed. Voeg al roerend de melk toe. Laat de saus gedurende 2 minuten
    indikken. Zet apart.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Smelt hierin beetje bij beetje de Appenzeller® Extra. Giet de
    bouillon over het mosterdmengsel. Verwarm kort en zet het vuur uit. Blijf roeren tot de soep
    licht gebonden is. Breng verder op smaak met peper, eventueel wat zout.
  3. Verdeel de soep over de borden of glaasjes. Garneer met blokjes zalm en fijngesneden uitjes.
Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel