Brebiou is een Zuid-Franse schapenkaas met een zeer zacht zuivel. De flinterdunne, eetbare korst geeft deze heerlijke kaas nog wat extra cachet.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Schapenmelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
De naam van deze kaas is afgeleidt van het Franse woord voor ooi (Brebis). De Brebiou is dan ook gemaakt van pure, volle schapenmelk. Het is een vrij moderne kaas, geboren in de jaren ’90 van de vorige eeuw, maar wel op basis van jarenlange ervaring en vakmanschap. Deze kaas wordt sinds die tijd gemaakt in het bergachtige Zuiden van Frankrijk, waar schapen zich als vissen in het water voelen. Kenmerkend zijn het aangenaam zachte zuivel en de verfijnde, flinterdunne eetbare korst die de Brebiou zijn unieke smaak geeft. Het is een dessertkaas bij uitstek met een romig karakter en een delicate smaak die goed past bij een glas bier of willekeurige wijn. Ook smaakt de kaas uitstekend in combinatie met vers brood, met honing en zelfs in salades. Het romige, zuivere smaakprofiel van de Brebiou nodigt uit tot ultiem genieten.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.