Een heerlijk frisse en romige specialiteit met een smaakvolle, eetbare witte korst. Bij uitstek geschikt voor op een kaasplateau.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 70+ |
Dit intens romige kaasje dankt zijn naam aan een vermaarde kaasmaker uit de omgeving van Parijs (île-de-France): Henri Boursault. In de jaren ’50 van de vorige eeuw begon deze ‘kaaspionier’ met experimenteren met het toevoegen van room aan zijn specialiteiten. De Boursault was al snel geboren en eigenlijk meteen een succes. Ondanks de toegevoegde room is de smaak verrassend fris en het zuivel geeft een heerlijk romig mondgevoel. Door de eetbare korst heeft Boursault een zweem van champignons, wat uitstekend combineert met het ultiem zachte zuivel. De Boursault is bij uitstek een dessertkaas die past bij een helder bier of een fruitige dessert. Ook in combinatie met vers fruit, noten en boerenbrood is dit kaasje niet te versmaden. Al meer dan 50 jaar een begrip in Frankrijk en ver daarbuiten!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.