De Amaltura is een perfect gerijpte Hollandse geitenkaas vol karakter. Een romige smaakvolle kaas die toegankelijk is voor iedereen.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Nederland |
Melksoort | Geitenmelk |
Merk | Amaltura |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 50+ |
Geitenkaas eng of vies? Laat ze het maar niet horen bij de Brabantse coöperatie Amalthea. En ze bewijzen al jarenlang het tegendeel met Hollandse geitenkzaen van uitmuntende kwaliteit met een zuivere, toegankelijke smaak. Amalthea is volgens de Griekse mythologie een Kretenzer oergeit en bovenal de moeder aller geiten. Melkveehouders in Nederland houden echter voornamelijk geiten van het ras Saanen: stevige, witte geiten van Zwitserse oorsprong met een uitstekende melkopbrengst. De Amaltura is het pareltje van de kaasmakerij in Gilze-Rijen: tot in perfectie gerijpt en door de diepe, rijke smaak en het romige karakter zeer breed toepasbaar. Heerlijk bij ontbijt of lunch op donker brood of een tosti maar ook zeer geschikt als dessertkaas of bij een goed glas rode wijn. Ook heeft de kaas goede smelteigenschappen en is deze gemakkelijk te brokkelen door een salade.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.