Tetilla wordt al sinds tijden gemaakt in de kleine dorpjes in Galicie. De kaas is de erfenis van een eeuwenoude traditie. Tetilla dankt zijn naam aan de gelijkenis met een vrouwentepel, tetilla in het Spaans. Tetilla wordt verkregen van rauwe of gepasteuriseerde koemelk van de rassen ‘zwartbonte Fries’, Pardo Alpino en de inheemse Rubia Gallega. Tetilla vraagt om een frisse, droge en aromatische witte wijn.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Spanje |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Ei, melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Tetilla wordt al sinds tijden gemaakt in de kleine dorpjes in Galicie. De kaas is de erfenis van een eeuwenoude traditie. Tetilla dankt zijn naam aan de gelijkenis met een vrouwentepel, tetilla in het Spaans. Tetilla wordt verkregen van rauwe of gepasteuriseerde koemelk van de rassen ‘zwartbonte Fries’, Pardo Alpino en de inheemse Rubia Gallega. Tetilla vraagt om een frisse, droge en aromatische witte wijn.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.