De beste Mozzarella wordt gemaakt van de melk van waterbuffels. Het hart van de kaas is romig zacht en de smaak is mild, maar tegelijk rijk aan vele subtiele smaaknuances, van licht zoet, tot melkachtig en iets kruidig. De perfecte kaas om te smelten of als smaakmaker in salades.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Italië |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Galbani |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
De Mozzarella di Latte di Bufala van Galbani kenmerkt zich door een typische luchtige, verse structuur met een gladde, vliesdunne huid er omheen. Van deze buffelmozzarella geniet je overigens optimaal in koude, verse gerechten. Kenners houden van zijn licht zurige, verse buffelmelksmaak en genieten er van gewoon met een scheutje olijfolie en verse Italiaanse fijne vleeswaren.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.