Letterlijk ‘parel van een ooi”. Voor dit zachte kaasje uit de Aveyron is dan ook pure schapenmelk gebruikt. De smaak is delicaat en aangenaam romig.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Schapenmelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
Dit zachte kaasje uit de Aveyron is direct verwant aan de befaamde blauwaderkaas Roquefort. In periodes dat er te weinig schapenmelk voorhanden was voor de Roquefort werd de melk benut om kleinere kaasjes te maken. Zo ontstond deze jonge, zachte schapenkaas met een smaakvolle eetbare korst. Een verrassend milde specialiteit met een romig karakter. In het subtiele palet aan smaken zitten licht zoete en nootachtige nuances.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.