Goudse kaas, maar dan van onze Zuiderburen. Brugge Belegen past perfect op brood of en uiteraard op de kaasplank. Komt ook volledig tot zijn recht in tal van hartige recepten en desserts. Zijn volromige smaak gaat heerlijk samen met het friszurige van rijpe tomaten.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | België |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
Doordat België tussen twee gevestigde kaaslanden gelegen is heeft zich hier in de loop van jaren een veelzijdige kaascultuur ontwikkeld. Beïnvloedt door zowel de klassieke Goudse kazen uit het Noorden en de bourgondische specialiteiten uit Frankrijk. Deze Brugge Belegen is duidelijk gebaseerd op de traditionele Goudse kaas zoals wij deze maar al te goed kennen, zowel qua vorm als structuur en smaak. Deze variant is ongeveer vier maanden gerijpt en heeft een aangenaam pikant maar tegelijk toegankelijk karakter. Zeer geschikt voor op brood maar de Belgen doen er nog veel meer mee. Zo is het een perfecte smaakmaker in diverse warme gerechten en zelfs desserts. Maar ook op de kaasplank komt de Brugge Belegen uistekend tot zijn recht. Geniet van het beste dat Blegië als kaasland te bieden heeft!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.