Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Gekruide gehaktballetjes met Parmigiano Reggiano kaas

Borrel
Ingredienten

(Voor 24 gehaktballen)

220 gr rundvlees (gehakt) 

165 gr (varkens) worst naar keuze 

30 gr oudbakken broodkruim 

25 gr geraspte Parmigiano Reggiano kaas DOP 

1 ei 

Theelepel gehakte peterselie 

Theelepel gedroogde oregano 

Snufje geraspte nootmuskaat 

Snufje fijn zout 

Snufje zwarte peper 

Theelepel extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid het gehaktmengsel

  1. Doe het gehakt in een grote kom.
  2. Voeg het ei, het gepureerde broodkruim, de geraspte Parmigiano Reggiano kaas en de gehakte peterselie toe.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en kneed het mengsel stevig totdat je een homogeen deeg krijgt.
  5. Dek de kom af en laat het gehaktdeeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Vorm de gehaktballen

  1. Haal het gehaktdeeg uit de koelkast.
  2. Neem een klein handje van het mengsel (ongeveer 25 g) en rol het met vochtige handen tot een ronde bal.
  3. Leg de gevormde gehaktballen op een schaal.

Stap 3: Bak de gehaktballen

  1. Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag, ongeveer tot halverwege de gehaktballen.
  2. Als de olie goed heet is, leg je de gehaktballen voorzichtig in de pan.
  3. Bak de gehaktballen rondom goudbruin in ongeveer 6-7 minuten.
  4. Dek de pan af met een deksel en bak nog eens 3 minuten, zodat de gehaktballen ook vanbinnen gaar worden.
Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel