Voor een heerlijke kaasfondue kun je verschillende soorten kaas gebruiken. Alle soorten zijn geschikt, als ze maar geraspt of in hele kleine stukjes aan de kaasfondue worden toegevoegd. Iedere kaas kent zijn eigen smeltgedrag en zijn eigen unieke smaak. Zo zorgt Emmentaler voor de bekende draden die je uit een kaasfondue kan trekken, een blauwe kaas zoals gorgonzola kan juist een lekker pittige bite geven. Naast kaas kun je vaak ook met mosterd en drank, zoals witte wijn, jenever of port een lekker smaaktwist aan het geheel geven. Onze belangrijkste tip: Ga op zoek naar jouw eigen favoriete smaakcombinatie! Op deze pagina geven we je het basisrecept mee, en kun je daarnaast aan de slag met allerlei variaties.
Dit is het basis recept voor een simpele kaasfondue, maar ook prima als basis voor variatie: door het toevoegen van een andere kaas, kruiden of drank kun je al snel iets bijzonders creëren, zoals deze bijzondere kaasfondue recepten.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.