Een verfijnde bergkaas uit de Franse Savoie met eindeloos veel toepassingsmogelijkheden. De smaak is aangenaam zacht en rijk aan nuances van hooi en hazelnoten.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Ja |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 48+ |
Minder bekend dan de grote broer Beaufort, maar zeker niet te onderschatten! De Abondance is een kaas van sublieme kwaliteit met een verfijnd, subtiel karakter. De meeste kazen worden gemaakt door zogenaamde “fruitières”: kleine, coöperatieve kaasmakerijen die lokale specialiteiten maken volgens eeuwenoude tradities met melk uit de directe omgeving. Deze manier van samenwerken bestaat in Frankrijk al sinds de Middeleeuwen en is nog altijd een drijfveer voor de plaatselijke werkgelegenheid.
De Abondance is vernoemd naar de gelijknamige roodbonte koeien die het lokale, heuvelachtige landschap kenmerken en vanzelfsprekend ook de melk leveren voor de lokale kaasmakers. Deze toegankelijke specialiteit is minstens drie maanden gerijpt is een perfecte aanvulling op elk kaasplateau, maar ook bij uitstek geschikt om te gebruiken als smeltkaas voor gratins of in een smaakvolle fondue.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.