Appenzeller kaas is één van de meest uitzonderlijke Zwitserse kaasspecialiteiten. De basis voor Appenzeller is natuurlijke, krachtige rauwe melk en een rijpingstijd van 3 maanden. In Appenzell wordt deze kruidige Zwitserse kaas nog altijd naar traditioneel recept bereid. De unieke kruidige smaak komt van de mysterieuze kruidachtige zoutoplossing, waarvan de samenstelling een van de best bewaarde geheimen van Zwitserland is.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Zwitserland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Ja |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 48+ |
Appenzeller kaas is één van de meest uitzonderlijke Zwitserse kaasspecialiteiten. De basis voor Appenzeller is natuurlijke, krachtige rauwe melk en een rijpingstijd van 3 maanden. In Appenzell wordt deze kruidige Zwitserse kaas nog altijd naar traditioneel recept bereid. De unieke kruidige smaak komt van de mysterieuze kruidachtige zoutoplossing, waarvan de samenstelling een van de best bewaarde geheimen van Zwitserland is.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.