Jonge Hollandse geitenkaas van biologische oorsprong. Intens zuiver en aangenaam zacht van smaak. Een smaakvol alternatief voor koemelkse kaas.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Nederland |
Melksoort | Geitenmelk |
Merk | Bio+ |
Biologische kaas | Ja |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 50+ |
Steeds meer boeren kiezen voor een biologische bedrijfsvoering. Er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden aan verbonden: weidegang, stalruimte, comfort, daglicht en frisse lucht zijn de belangrijkste. Daarnaast dient de voeding van eigen bedrijf afkomstig te zijn, of van een biologische toeleverancier. Ook is onnodig gebruik van antibiotica niet toegestaan. Doordat er minder dieren per vierkante meter gehouden worden is er bovendien geen sprake van mestoverschot. Er wordt tevens geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest: biologisch boeren is met recht een duurzame onderneming. Bij het maken van biologische kaas worden alleen gecertificeerde ingrediënten gebruikt en het gebruik van kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen is niet geoorloofd. Hierdoor hebben deze kazen een puur, oorspronkelijk karakter en een duidelijke identiteit. Een mooi voorbeeld van hoogwaardige biologische kaas is bijvoorbeeld deze geitenkaas. Deze geeft goede indruk van hoe lekker biologisch kan zijn!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.