Een heerlijke zachte blauwaderkaas uit de Franse Auvergne. Door de weelderige begroeïng in dit voormalig vulkanische gebied heeft de melk hier een rijke, kruidige smaak. Dat is terug te proeven in deze romige, pikante specialiteit.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
Bleu d’Auvergne is afkomstig uit de omgeving van Clermont Ferrant. De weidegrond is vulkanisch en rijk aan fosfor en kalium. Dit geeft de melk een speciaal karakter. De blauwader is van de “Roqueforti” familie. De kaas heeft een wat plakkerige zuivel met gelijkmatig verdeelde aderen. De smaak is zilt maar ook kruidig en blijft even “hangen”.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.