Een markante kaas die op smaak gebracht wordt met appel, kaneel en rozijnen. Een onweerstaanbare lekkernij voor liefhebbers van zoete kazen.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Verenigd Koninkrijk |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, zwaveldioxide en sulfieten (E220-E228), lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 35+ |
Aan de basis van de opmerkelijke Bowland cheese ligt een Creamy Lancashire: een op Cheddar gelijkende kaas die buiten het Verenigd Koninkrijk maar weinig bekendheid geniet. De naam dankt deze kaas aan het gelijknamige natuurgebied Forest of Bowland in het graafschap Lancashire dat vroeger in trek was voor de jacht (waarschijnlijk met bogen). De smaak van deze variant is niet heel uitgesproken waardoor de toevoegingen goed tot hun recht komen. Vreemd genoeg doet de Bowland, door toevoeging van appel, kaneel en rozijnen, eerder denken aan appeltaart dan aan kaas. Het is dan ook bij uitstek een kaas voor zoetekauwen die het goed doet op een kaasplateau. Het zuivel is weliswaar brokkelig, maar smaakt aangenaam romig in de mond. Deze opvallende kaas maakt zeker de tongen los en prikkelt de zintuigen.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.