Deze brie word gemaakt van biologische melk en heeft een fluweelzachte, eetbare korst met een zweem van paddenstoelen. Het zuivel is intens romig en heeft een toegankelijk mild karakter.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Bio+ |
Biologische kaas | Ja |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
De moderne roombrie is een zeer populaire variant op de oorspronkelijke briesoorten Brie de Meaux, de Melun en Coulommiers. Deze oersoorten werden van oudsher op de boerderij gemaakt uit rauwe melk en staan bekend om hun pittige en uitgesproken karakters. Roombrie is een uitvinding uit de vorige eeuw die snel in zwang kwam. Door het pasteuriseren van de gebruikte melk en het toevoegen van een vleugje room ontstaat een zachte specialiteit met een milde en toegankelijke smaak. De eetbare korst geeft de kaas een rijke smaak die doet denken aan paddenstoelen. Perfect natuurlijk voor op een toastje, maar ook zeer geschikt voor op brood en zelfs als smeltkaas in de keuken. Deze variant is volledig gemaakt met biologische ingrediënten. Niet alleen een smaakvolle keuze dus maar ook een verantwoorde! Een moderne kaas die past bij de hedendaagse smaak en waarden.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.