Een pittige Belgische gewassen korstkaas van minimaal 8 weken rijping. Potig, krachtig, elegant en romig.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | België |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Ei, melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 50+ |
Doordat België tussen twee gevestigde kaaslanden gelegen is heeft zich hier in de loop van jaren een rijke kaascultuur ontwikkeld. Beïnvloedt door zowel de klassieke Goudse kazen uit het Noorden en de bourgondische specialiteiten uit Frankrijk. Abdijkazen zijn hier diep geworteld: monniken verdienden in vroeger tijden (en eigenlijk nog steeds) de kost door hun natuurlijke producten op een eerlijke manier te verhandelen zonder winstoogmerk. De abt is zo’n typerende kaas die gebaseerd is op eeuwenoude recepturen. De kaas is minstens acht weken gerijpt en heeft een aangenaam, licht pikant karakter dat perfect past bij een helder (Belgisch) bier. Een smaakvolle kaas voor op een weelderig kaasplateau maar ook zeer geschikt voor gebruik in salades of om te smelten op bijvoorbeeld een tosti of als gratin.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.