Dentelle is Frans voor kantklossen, de oude kunst en traditie waar de stad Brugge zo om geroemd wordt. De dunne, ivoorkleurige, eetbare korst omhult een zacht, smeuïg zuivel dat voorzichtig smelt in de mond.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | België |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 60+ |
Als het over kaas gaat hebben de Belgen het geografisch getroffen. Geïnspireerd door de buurlanden in het Noorden en Zuiden hebben ze, met name in het recente verleden, een flinke reputatie opgebouwd als kaasland (voor de grote oorlogen werd er met name boter gemaakt van Belgische melk). De Brugge Dentelle is hier een uitstekend voorbeeld van: deze romige kaas met eetbare witte korst doet sterk denken aan specialiteiten uit Normandië zoals de Pont l’Évèque. De naam komt van het Franse woord voor ‘kantklossen’: een ambacht waar Brugge in het verleden goede sier mee maakte. Tevens is het een knipoog naar het verfijnde karakter van deze vier’kante’ kaas. De Brugge Dentelle is bij uitstek een kaas voor op een kaasplateau en smaakt heerlijk in combinatie met fruit en brood. Het romige karakter van de kaas nodigt uit tot eindeloos combineren!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.