De Prior heeft een bordeauxkleurige korst en een intense, roomzachte smaak. Deze abdijkaas rijpt minstens 6 weken in vochtige kaaskelders en krijgt zo zijn complexe smaaknuances.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | België |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Ei, melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 50+ |
Doordat België tussen twee gevestigde kaaslanden gelegen is heeft zich hier in de loop van jaren een rijke kaascultuur ontwikkeld. Beïnvloedt door zowel de klassieke Goudse kazen uit het Noorden en de bourgondische specialiteiten uit Frankrijk. Abdijkazen zijn hier diep geworteld: monniken verdienden in vroeger tijden (en eigenlijk nog steeds) de kost door hun natuurlijke producten op een eerlijke manier te verhandelen zonder winstoogmerk. De Brugge Prior is gebaseerd op eeuwenoude recepturen van de kazen uit de abdijen. Een heerlijk romige specialiteit die ongeveer zes weken is gerijpt in vochtige kaaskelders. Een aangenaam pikante kaas die uitstekend combineert met een volle, rode wijn maar zich ook uitstekend leent als smeltkaas, bijvoorbeeld in een smaakvolle kaassaus of over de pasta. In Vlaanderen gebruiken ze dergelijke kazen ook graag in de populaire kaaskroketjes.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.