Een prachtig huwelijk tussen de twee bekendste streekproducten van Normandië. Deze robuuste Camembert uit rauwe koemelk word gedrenkt in de pulp uit Calvadosvaten. Het resultaat is een heerlijk pikante kaas met een intens karakter.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Ja |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 45+ |
Camembert Calvados is een witschimmel specialiteit. Een mooie Camembert wordt eerst gewassen met Calvados. Daarna wordt de kaas door broodkruim met ook Calvados gewenteld.
Volgens de AOC-bepalingen moet een Camembert een minimum rijping van 21 dagen achter de rug hebben, maar aangezien deze kaas geen AOC-label draagt, mag hij al iets vroeger behandeld worden met het calvadosmengsel en zo verder rijpen tot hij klaar is om gegeten te worden.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.