Castello Blue is door toevoeging van een vleugje room uniek van smaak. De blauwe aders geven het romige zuivel een fijn pittig karakter, zonder te overheersen.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Denemarken |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Castello |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 70+ |
Castello Creamy Blue combineert de zachtheid en smeerbaarheid van een brie met de pittigere smaak van een blauwaderkaas. Deze complexiteit is bereikt door de selectie van een speciale blauwe schimmel en door het unieke prikpatroon. Hierdoor verspreidt de schimmel zich mooi in het zuivel. Zo ontstaat een verrassende, smeuige kaas, romig als brie en met de pittige, ronde bitterheid van een blauwaderkaas. Castello Creamy Blue is heerlijk op roggebrood, met ietwat zure groene groenten of in een salade. Ook met citrusvruchten en in boter geroosterde walnoten toont deze kaas zich van zijn beste kant.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.