Een gerijpte geitenkaas met een eetbare witte korst. Deze kaas kent oneindig veel gebruiksmomenten. Bijvoorbeeld op een kaasplateau in combinatie met noten of vruchten, of uit de oven met een beetje honing.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | België |
Melksoort | Geitenmelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 45+ |
Chèvre (bûche) affinée heeft een krijtwit zuivel, omgeven door een mooie witte flora. Bij aanraking wordt de pluizige korst plat. De kaas rijpt van buiten uit naar binnen. Soms is een lichtgele rijpingsrand onder het zuivel te zien. De smaak is het best als de rijpingsrand minimaal een halve centimeter dik is. De kern is nog wat vers en droog.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.