Dit is een zachte Belgische gewassen korstkaas van minstens 4 weken oud, waarbij alles in het teken staat van zijn heerlijke zachte smaak.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | België |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Chimay |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Ei, melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 45+ |
Sinds 1876 bewaren de Trappistenmonniken van Scourmont de geheimen van deze halfzachte kaas, die wordt vervaardigd op basis van goede hoevemelk en zachtjes rijpt in de gewelfde kelders van de Abdij. Vandaag wordt de Chimay-kaas uitsluitend met streekmelk gemaakt en hebben de Trappistenbroeders hun productiemethodes gemoderniseerd.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.