Het Deense antwoord op de populaire Franse roombrie. Onder de fluweelzachte eetbare korst zit een zacht, delicaat zuivel met een verfijnde smaak.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Denemarken |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Castello |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
Castello Brie is een zachte kaas van witte schimmel. Het heeft een mild, licht pittig en aromatische smaak met de consistentie van crème en glad. Brie heeft de treffende bijnaam “De Queen of cheeses”. De Deense Brie wordt reeds geproduceerd sinds 1920 en is sindsdien een klassieker. Castello Brie houdt zijn milde, karakteristieke smaak en zachte textuur als gevolg van het feit dat de rijping wordt gestopt wanneer de kaas op zijn best is. Brie kan worden geserveerd op kaasplankjes, gebruikt worden voor sandwiches en salades, maar kan ook worden gebakken (het houdt zijn vorm goed).
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.