De originele Griekse Feta wordt gemaakt uit schapen- en/of geitenmelk en is herkenbaar aan de witte kleur en brokkelige structuur. De smaak is zeer rijk, licht kruidig, iets zuur en tegelijk romig. Heerlijk in salades, maar ook goed te gebruiken als smeltkaas.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Griekenland |
Melksoort | Geitenmelk/Schapenmelk |
Merk | Dodoni |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 40+ |
Deze echte Feta komt uit Griekenland. Dit is het enige land waar Feta geproduceerd mag worden. Het draagt daarom ook een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB). De schapen grazen in het wild en eten diverse grassoorten, kruiden en struiken. Bij de bereiding worden geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen toegevoegd. Feta is spierwit van kleur en wordt met pekelwater verpakt. De smaak van echte Feta is rijk, fris zurig. Echte Feta wordt gemaakt voor 80% uit schapenmelk en voor 20% uit geitenmelk.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.