De Fourme d’Ambert is een traditionele kaas uit de Auvergne. Kenmerkend zijn de cilindrische vorm en de rijkelijk aanwezige blauwaders. Deze karaktervolle kaas heeft een aangenaam romig mondgevoel en een rijke, pikante smaak.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
De Fourme d’Ambert is een traditionele kaas uit de Auvergne. Deze kaas heeft het beschermde AOP label (Appellation d’Origine Protege). De korst is bruingrijs en het zuivel ivoorwit. De kaas heeft een mooi verdeelde blauwader structuur van grijs/groen/blauwe schimmelplekjes. De blauwschimmel is van het type “Penicillium Roqueforti”. De Fourme d’Ambert wordt tijdens de rijping “geprikt”. Hierdoor wordt lucht toegevoerd en de groei van de blauwschimmel gestimuleerd.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.