Friese Nagelkaas Belegen is een Hollandse specialiteit in een kanter model. Door de toevoeging van kruidnagel krijgt deze kaas een uniek karakter.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Nederland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 40+ |
Friese Nagelkaas Belegen is een echte Friese specialiteit, gemaakt in een kanter model. Dat wil zeggen dat de kaas aan een kant rond, en aan een kant recht is. De kaas wordt bereid volgens een speciaal proces dat we buiten Nederland kennen als Cheddaring. Daarbij wordt er meer wei uit de wrongel verwijderd dan bij Goudse kaas, vervolgens wordt de wrongel in plakken gesneden, wordt er kruidnagel, zout en komijn aan toegevoegd en dan tot kaas geperst. De toevoeging van kruidnagel aan de kaas geeft de kaas een heel eigen karakter.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.