Het Nederlandse antwoord op de klassieke Zwitserse gatenkaas: Hollandse Emmentaler heeft een verfijnde, licht zoete smaak en een rijk karakter. Heerlijk op brood, maar ook prima te gebruiken als keukenkaas.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Nederland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Hollandse Emmentaler |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 45+ |
Een bergkaas uit de lage landen: de Hollandse Emmentaler verenigd het beste van 2 werelden.
Van origine is Emmentaler natuurlijk een specialiteit uit het bergachtige kanton Bern in Zwitserland.
Hierdoor geïnspireerd werd ook in het Zuiden van Duitsland en in het Oosten van Frankrijk begonnen om deze karakteristieke gatenkaas te maken.
Bij het ontwikkelen van de Hollandse Emmentaler zijn ervaren kaasmakers op zoek gegaan naar een manier om de intense smaakbeleving van een Emmentaler te evenaren. Geheel volgens de eeuwenoude Hollandse kaastraditie is er een hoogwaardige Emmentaler ontstaan.
Een kaas van ongeveer 12 kilo, die na bereiding langzaam rijpt op houten planken. Tijdens deze periode ontstaan de kenmerkende grote gaten en het bijzondere, rijke karakter. De smaak is heerlijk nootachtig en licht zoet. Een soepel zuivel zorgt voor een aangenaam mondgevoel.
De kaas is rijk in mogelijkheden en toepassingen. Zo is de combinatie met andere Hollandse kazen in een fondue zeker een aanrader. Maar ook is de Hollandse Emmentaler zeer geschikt voor bij de borrel.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.