Handgemaakt op de boerderij uit volle, rauwe melk. Puur Hollands ambacht met een romig karakter en een smeuïge, rijke smaak.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Nederland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Ja |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 48+ |
Boerenkaas mag boerenkaas heten door grofweg 3 kenmerken. Hierdoor onderscheidt de kaas zich van fabriekskaas.
1. De melk, die is rauw (niet gepasteuriseerd).
2. Het vetgehalte, die is niet gestandaardiseerd.
3. De boerenkaas wordt met de handgemaakt.
Boerenkaas is een kaas met een streek gebonden smaak. De grond waarop de gewassen groeien en waar het vee van graast, is uniek voor elk gebied en geeft aan elke kaas van de kaasboerderij een eigen smaak. Belegen boerenkaas heeft een licht pittige smaak.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.