De Langres is een gewassen korstkaas, afkomstig uit Frankrijk en vernoemd naar een stad ten noorden van Dijon. De smaak van deze kaas is zeer romig en intens en de korst is dieporanje van kleur.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
De Langres is een gewassen korstkaas. De korst is kleverig glanzend met een uitgesproken smaak en geur. De bovenkant van de kaas is enigszins hol, aangezien de kaas niet wordt gekeerd tijdens de rijping. Dit wordt ook wel de “fontaine” genoemd. Hier wordt tijdens de rijping Marc de Bourgogne of Champagne op gegoten, waardoor de drank in het zuivel trekt. Dit geeft de echte smaaksensatie. Het zuivel is zeer romig en de smaak is intens.
De Langres heeft een AOP erkenning (Appellation d’Origine Protege). Dit betekent dat deze kaas alleen gemaakt mag worden van melk uit de departementen Cote d’Or, Haute-Marne en de Vogezen. De Langres is vernoemd naar deze stad ten noorden van Dijon. In de middeleeuwen bevond zich hier een belangrijke marktplaats voor kaas. De Langres wordt tijdens de rijping gewassen met Marc de Bourgogne. Het wassen in combinatie met de roodbacterie zorgen voor een kleverige korst. De korst wordt vervolgens bijgekleurd met Orleaan. Hierdoor ontstaat een dieporanje gekleurde korst.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.