Monte Enebro is handgemaakt in Avila, Spanje, door de legendarische kaasmaker Rafael Baez en zijn dochter Paloma. De Baezs maken hun complexe geitenkaas van gepasteuriseerde melk om deze vervolgens door de mal te rollen met Roquefortflora.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Spanje |
Melksoort | Geitenmelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 60+ |
Monte Enebro is handgemaakt in Avila, Spanje, door de legendarische kaasmaker Rafael Baez en zijn dochter Paloma. De Baezs maken hun complexe geitenkaas van gepasteuriseerde melk om deze vervolgens door de mal te rollen met Roquefortflora. Hierdoor voeg je de complexiteit toe van Roquefort en krijgt de Monte Enebro haar onderscheidend uiterlijk. Na een ambachtelijke rijping van slechts 21 dagen, is de Monte Enebro klaar.
Als de kaas ouder wordt krijg deze een citroenachtige licht zuurtje in de kaas, de textuur wordt dichter en de smaak krijgt een meer intens karakter. Deze kaas combineert fantastisch met een zoete witte wijn (bijvoorbeeld Sauternes) of een mooie rode port.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.